menda cm lawak bodo dlm idup ku

1. masa aku darjah 4 cm tu la, aku ade main satu permainan buatan sniri ng teman2 aku, aku kira cm pengacara ng penganjur la gitu, sape yg dpt jwb soalan m3 yg aku bgi dapat duit sbg ganjaran la gitu, start dr rm 2 -rm5, soalan pn aku yg wat ms drjah 4 lak tu, mst la soalan tu sng, sng nk mampus aku rse, pahtu dpa dpt jwb, senang2 je kuarkan duit blanja yg abh bg kat depa, last2 nk mkn xdak duit, gila bodoh la! =) tpi dh blalu, aku halalkan suma.

2. tadi aku teman angah (keon) p bukak akaun kat bank islam, besa la urusan bank kn formal, kena isi borang tu la, ni la, mcm2, kena tny org-org dewasa kat sna la, angah kan bwu meningkat dewasa gitu, nk berurusan ala-ala org besar, gila nervous dia, cm nk kena pancung lak aku tgk, dua kali dia ulang alik masuk bank sbb xtau nk wat pe, hak3, last2 dia amik no giliran,1351, kaunter duk sebut2 sampai la no 1349, dah tu angah pn kata "nk terkencing la along,takooott, seyes" hak3 ng muka sememeng tu, aku gelak kuat2, gila takot gla dia. apa daaa bkn kerani tu nk mkn ang pn.

3. adek aku yg last, aku alik dri umah td dia xmkn nasik ag, slalunya aku yg suap dia mkn, kalo xdia xkan mkn smpai aku nk suap dia, memandangkan lgi brapa ari g aku ng angah xdak kat umah, aku kn gk ajar dia mkn sniri kalo x, mmg meramping la adek aku t, em aku pon amik la pinggan nasik kat dia letak dpn mata dia n suh dia amik nasik, dia tny "nasik nak amik kat mana along". aku ng mke menjengkelkan kata "kat periuk la " bes tu dia tny "nasik nak buh dalam mana along" eeeeiiii bongap la adek aku sowang nih, dh pinggan nasik depan mata buh dlm tu la.
rase cm nk 'dush2x' dia...sib bek la adek aku..emm..

4. pas p bank tdi, aku teman angah beli alat2 tulih kat campap, kmi park motor depan2 pintu masuk campap tu, kebetulan kawan lama kami kuar dri campap, dri pintu masuk tu, kami pn sembang2 sat ats motor ng dia, dh tu letak la suma helmet kat motor dh nak masuk campap ni, pahtu dia tny "ampa mai sini ayah antar ka??" haahh???? tdi bkn kmi smbg atas motor ka? hehehhe

5. em. penah satu ari. kmi dh abes keje. pahtu nk alik la ni. angah kusyuk la sembg2 ng bosh, dah tu bos bg la skit roti nk bwk alik, dia pn gumbira la, dah tu kmi pn pulang la alik, dlm perjalanan angah gelak ng kuatnya, aku pn nape???? sedar2 rupanya apron bosh yg dia pnjam terlekat g kat bdn dia, hak3, gla la pekerja berwawasan, owg bgi bwk alik roti dh la, nie ng apron2 skali dia sapu, apa g menebal le muka p alik umah bos bg apron tu alik, hak3.


p/s : knangan nie la wat aku snyum sniri, i will miss it, tpi yg no 1 tu xnak wat g.hehe

6 thinks ....:

.v.a.n.e.L.L.a said...

nak gtau ke0n nih, ak dgn baggenya p bkak akuaun dgan sorangnya.

HAHAHAHA.

;))

nisya salihin said...

hehe syabas la qilah! gelakkn idung kecut nie hahaha

zahra,si gadis berbaju kurung said...

haha..timah bka akaun ngan mak..mak yg buat.timah wat dunno jer..haha

keon said...

hahaha bengong pnya cita lwk hg nie.mengaibkan aku ja bnyk hahaha

nisya salihin said...

hak3 naseb la, ang yg bnyk wat lwk bodo, bnyak cite pasal ang la kui3

nisya salihin said...

hehhe. hooo. sb bek miera xsuh kak, kak pn xtau pape hehe, dlu ayh yg wt kn hehe