Pertama Itu Keluarga.

Assalamualaikum
Salam global warming.

Panas betul sekarang. 
Aku rasa macam mandi peluh lagi banyak dari mandi betoi.
Paannaasss! Tolong la manusia, tanam balik pokok.

Ok selingan habis.

Weekand kali ni, aku habeskan masa ng family aje.
Angah balik, aku alik, alang xbalik, so p melawat dia kat Matrik Kedah.
Tak dak motif punya entry tapi nak kongsi gak. Teheee.
Ada bonus resepi tau!

Wohohohoho. Sayang gila mereka ini.

Melawat cik alang.

Ya hahaha! Dalam masjid pun nk wat perangai xsenonoh. Orang habis solat, baca Quran
Kami adek-beradek? Hueh.

Bapak yang selalu sibuk.
Adek yang ulat buku.

Aippp! Ibu jugak begini. Ish2! HEHE

Aigooo. Sedap ni resepi dapat kat Kak Hana. ROTI GORENG! EmmmMmmm..

Resepi dia

2 cawan tepung gandum
2 cawan air
2sm butter (aku ikut banyak mana aku suka)
1 sudu kecil garam dan gula
Kaya or peanut or etc
Roti

1. Campur semua dalam satu bekas. Tepung + air +butter + garam + gula
2. Intikan roti dengan kaya atau peanut atau pape ikut suka
3. Celup roti dalam campuran tepung tadi dan goreng! Yummmiiii!!


Ini pulak Aiskrim goreng! Tengok tu meleleh-leleh dia. Sedap ni! Kak Hana ajar jugak ni.

Resipi dia

Roti dengan aiskrim

1. Scoop aiskrim letak dekat atas roti. Jangan sapu satu roti, scoop bagi bulat pastu letak tengah-tengah roti tu, leh bayang tak ni? 
2. Amik sekeping roti lagi, letak atas dia.
3. Amik gelas, tekup roti tadi sampai dua-dua roti tadi melekat. Jadi la bulatan macam dlm gambar.
4. Froze yang dah siap tekup tadi dalam peti ais. Kalau aku, aku froze 1 jam.
5. Dah froze, goreng dalam minyak yang betul-betul panas.

Yang ni xdak resepi, saja tunjuk sebab teringin. Leh didapati di cafe saujana, USM. HEHE

Bersama atasi global warming! : nisya

Aku, Dia dan Vintage Photo Contest

Assalamualaikum

Wohooo.
1st time masuk contest ni.
Gara-gara budak shinchan ni.

Tq budak kecik!

Kalau nak join kena ikut arahan kat bawah! (garangnya)

1. Submit gambar original yang sebelum di edit dengan lepas di edit jadi old skool and vitagen (vintage)
* Bos kata kalau ada muka sendiri lagi baguiiihh.
2. Letak gambar asal ( mcm sama je arahan 1 & 2)
3. Bleh bagi gambar lebih dari 1, bos akan pilih, bos kata kalo plagiat kena buang padang!
4. Buat entry pasal menda ni, pastu cambesa link kat blog bos
5. Ikut blog bos. Follow blog bos.
6. Letak banner bos kat sidebar pastu buat link kat entry bos (cam sama lagi?)
7. Post link kita kat ruangan komen blog bos
8. Tag 3 atau lebih kawan-kawan
9. Tarikh luput lagi 2 hari!! 25/2/2010 
10. Gambar leh tukar 2 kali ja dan terhad kepada 5 keping

Hadiah tempat pertama dia macam best wooo

Tadaa~~
 macam kamera dalam cita you are beautiful!
Lebih kurang la kan, cuma xbwarna pink...wuuuu...

Jadi mari sama-sama join kawan
Kalau kamu dapat, leh aku pinjam meeheee..


Dengan berpeluh-peluhnya saya pilih gambar ni untuk dipertarungkan.

Walaupun saya nampak hitam dan burok, tapi xpa, janji vintage. Aku, St. John dan Vintage.
Gambar tolong goda boss, bagi kita menang ok!

Link bos kat sini

Kalo nak aku amik gmbr korang dengan camera comey ni, cepat doa aku menang tau! : nisya

Susah Kalau Popular Sangat Ni

Assalamualaikum

Kawan-kawan penah tengok dia ni x?

She is Maria Elena


Atau dia ni

video
Tak tau nama, saya malas nak investigate. Tapi dia fofuiler gila kat FB. Sampai ada yg request nak jadi awek. HAHA.

Mesti penah nye tengok kan depa ni sebab Fb dah jadi macam mami jarum dah. Kalau ada stok baik, mesti ramai yang nak canang merata-rata.  Kalau ikutkan dalam Fb depa-depa ni memang famous la, kalau tgk profile Fb depa, habes depa privatekan wall, friends, photo lagi la. Tinggal info ja.  Sebab ramai yang dah kenal dan mahu la sedikit privacy untuk profile sendiri. Tapi tak semua la yang macam ni.  Video depa memang lawak, xleh nafi lah kan.  Lawak tersendiri. Depa nya famous dalam FB ni sampai ada orang suggest kembangkan bakat dalam Raja Lawak la, jadi pengacara la, pelakon, penyanyi dan macam-macam lagi yang buat satu dunia kenal depa.

For me.

Tak payah la. Cukup setakat terkenal dalam media massa yang tak terlalu exposed macam dalam Fb tu ok la, but not TV.  Yang kira kalau kita tanya tokwan kita, kenal dak Siti Nurhaliza, mesti dia kata kenal sebab selalu tengok TV. Haa kalau tanya kenal dak depa-depa di atas ni, tokwan mesti jawab, xkenal sebab xmain ternet.  Gitu la.

Sebab bagi aku.

Terlalu famous buat kita lagi jauh dari orang yang mula-mula hargai bakat kita.  Jauh daripada orang yang mula-mula canang cerita baik pasal kita. Kalau dah famous mesti bz, mesti dah xdapat nk bersosial sangat dalam laman sosial. Aku yang student biasa ni pun, kalau bz dengan assignment, mesti tersisihnye blog ni dari rutin harian.  Oleh itu,cukup la menjadi anda sekarang.  Saya rasa very close dengan anda dan Maria Elena TQ ajar saya maksud reduntant. Saya suka mereka-mereka ini. Really make my day.  Buat la video lagi.  Hilang stress saya tengok kamu-kamu ni. Heee. Terima kasih kerana menggunakan bakat anda untuk membuatkan orang lain gembira.


Pengisian Hujung Minggu

Assalamualaikum
(ini entry weekand hari tu)

Sihat-sihat belaka nampaknya
Alhamdullilah.

Kamu-kamu ni buat apa ea bila mai hujung minggu.
Hangout? Bosan kot. Asyik menjadi pemurah, derma duit dekat tokey kedai.

No. No.

Apa kata kita p tengok teater lak. Aha! Good idea!
Lama sungguh xmenonton teater ni, 
1st time tengok teater Shakuntala, xingat dah masa sem berapa p tengok

Actually.
Teater ni dalam USM je, projek bebudak seni, xdak maknanya nak p tengok teater dekat Istana Budaya tu,
nak p KL pon abah xlepas kot. So, layan kat sini je la, bukan xhebat bebudak seni ni, hebat sungguh! Harga tiket pon RM 5 ja. Berbaloi-baloi. Ok, teater kali ni tajuk dia Si Tenggang. Bukan mengisahkan pasal anak yang durhaka kepada mak dia tapi lebih kepada perjalanan Si Tenggang nak bawak keluar mak dia dari buat kerja yang full of sin. GRO gitu la. Best jugak. Watak Shasha la paling meletop taww! Memang xbleh blah.


The teater begin!

Itu ibu Si Tenggang. Si Tenggang mana? Lupa amik gambar dia.

Tu Shasha, pakai gaun merah terkangkang tu.

Pelakon & production

Ni la Shasha! Napa gelap. Tak to la labu

Dah cerah dengan kuasa flash.

Watak Pak Ya. Memang natural habeh.

Ni hani, penari kotemporari gila kentang punya. Hebat tol dia golek2.
Leh masuk So U Think U can Dance.

Dia ni ahli sukan negara. Amik gimnastik. Kecik je orangnya, aku dah macam giant besar punya.

Lepas itu, saya pegi rapat umum pulak.
Untuk lagi kenal sapa bakal pemimpin.
Kami turun bagi sokongan dkt adek junior kami. Tu yang pompuan sorang duk barisan depan kanan skali.

PA saya, ekeke xla, meet my lovely friend, Syafiqah.

The orang-orang yang turun.

The penyokong

The tellow banner. Mentega?? apo la.

Mentega err menega punya limo. ekeke. Menega ni antara calon MPP la. Ingat mentega, ingatlah menega. Apa nye slogan la.

Jangan bosan-bosan! : nisya

Obsess Dengan Paya Bakau

Assalamualaikum

Dengar title pun
Macam....
" OMG, nisya nak jadi tarzan ka, nak obsess obsess dengan paya bakau lak ni, hari tu p hutan" (cakap dengan suara Doraemon)

Oh No Dear! 
Kena paksa diri obsess dengan paya bakau sampai weekand ni ja. Almaklum le, assignment geografi hantar Jumaat ni. Buat pulak tajuk paya bakau. Memang kena angau pasal paya bakau je la kalo nak dapat idea. Sampai la, habaq mai kat hampa, satu pa pun xbuat lagi. Haiih...

Haku ni, punya nak pupuk semangat obsesskan paya bakau, sampai sanggup heret mama dengan abah p cari paya bakau dekat Sungai Petani. Nasib bek ada dekat Sungai Pasir tu. Tapi... SubhanaAllah, tengok paya bakau live dengan mata, memang kagum xterkata, sampai mama suh balik amik kasut Phua Chu Kang yang kuning tu sebab nak suruh aku redah masuk paya bakau yang berlumpur tu. Mama lak excited.

Tenung gambar ni lelama. Tanamkan kecintaan anda pada bakau.


Tak cukup cinta kah ini? Kalau tidak, anda memang kurang minat pada greeness.


Tengok akar-akar dia. Kalau face to face dengan bakau ni, memang hampa kagum la.


Jatuh cinta tergolek-golek dah ni. Ok.Off laptop sekarang. Nak siapkan assignment bakau.
Takyah macam tu sekali hang nak berlakon nisya.


Ni dah dekat dengan umah Una


Tak perasan la binatang ni duk kat bakau or memang ada dalam keta. Tapi binatang ni macam rare je.


Ni bijik benih dia. Tu tangan aku. Apa? Ingat aku goggle gambar2 ni ka.

Ni bukti aku face to face dengan bakau
I touch u bakau. 

Patutnya nak dating lama lagi dengan bakau, mama pun restu (mama bagi la aku belek bakau lelama lagi). Tapi tetiba lelaki yang cekci berseluar dalam berwarna nude (separuh bogel) keluar dari celah2 bakau tu duk duduk2 kutip ketam. Apo lagi, lari la kami anak beranak masuk dalam keta, abah kata " orang minyak kot "
 Amboi abah, xkan la kot, kulit dia xhitam pon.

Sapa sapa nak nota pasal paya bakau roger roger i no : nisya

Taman Negeri Bukit Panchor

Assalamualaikum

Kepada yang tengah stress seperti aku sekarang, 
mari aku bawak kamu semua tengok kehijauan
Hijau-hijau yang baik untuk mata sambil-sambil kurangkan stress.
Kali ni kita melawat Taman Negeri Bukit Panchor, Nibong Tebal.

Saya Sangat Suka Gila Gaban Dekat Hutan. I love forest's smell!
Kalau rasa-rasa macam aku makan hati ke kecik hati ke, senang je nak pujuk, bawak p tempat yang banyak pokok. Sungguh sentimental.

Kumpulan 5! Yeah! Theme hijau! Yeah! Ketua kami Huzaimi!Yeah!
Excited pulok.

Walaweh. Part ni paling best! Konvoi p sana, 2 motor (kumpulan kami) dengan 2 kereta.  
Tengok betoi2 dekat depan tu, ketua kami la tu, kereta yang 2 tu suma kami tinggai, sebab
depa tinggai kami masa kat highway .
HAHA. 
Tak la, padahai aku yang bawak lembab. Gabai kot naik jambatan tu. Hooo.
Kira ni kali kedua la naik jambatan Penang dengan motor, pengalaman pertama kat SINI


I'm in green.
My partner in crime. A'isyah Spekaku

Macam kat New Zeland x? Kuikui mimpi ja la nisya....

Macam kat Jepun x? Tyme ni musim autumn.

Lelaki-lelaki cantek. Cantek ka?
Sempoi no ketua dgn penolong ketua kami.

Enjet-enjet cemut.

Ewah.

Ni. Cobaan nak wat alah-alah autumn jatuh naturally dari pokok.

Malangnya, nampak sangat bukan jatuh dari pokok.
Boleh la tu.

Kawan-kawan yg lain dengan Dr yang sporting habes.

Balik! Tak la balik sangat sebenarnye, g rendek Parit Buntaq dulu. 
Nak p lunch, buat kajian dekat Nibong Tebal Penang,
lunch dekat Parit Buntaq, Perak. Best kan....

I am super in love with this picca. Seem sweet.

Rasa bertuah sebab aku amik minor geografi : nisya