Assalamualaikun Cikgu Nisya!

Salam dan Hello everybody!
Saya nisya sedang menjalani latihan intership di
SEKOLAH KEBANGSAAN S______ L_____
sungai petani.

1. Status/tahap kesibukan : Tak sibuk sangat sebab xtau nak buat apa lagi. Masih seperti rusa muda masuk kampung rusa tua. HEHE. Banyak cikgu senior woo. Nervous gila.

2. Keseronokkan : Masih di tahap sederhana. Sebab saya mempunyai masalah diri sendiri yang kurang confident, susah nak ramah, pemalu, dan jenis yang xreti nak menyembang sangat. Agak lama aku fikir benda ni, mcm mana nak bergaul dengan cikgu senior yang mostly dah kawin. Nak sembang apa. Nak sembang pasal student je mesti boring. Benda remeh ja tapi akan jadi ok je nanti.

3. Cikgu Senior : Suma ok. Dan sangat peramah. Masalah aku je la. Tapi xlama lagi boleh get along nye. Sekarang ni aku baik dengan sorang ustazah (fffuuhhhyyoo HAHA) masih baru jugak kat situ.

4. Students : Suma ok jugak. Setakat ni xdak yang buat perangai sampai xboleh nak control.

5. Perasaan : Macam dah start berkerjaya lak rasa. Bangun awal pagi. Iron baju siap2. Sarapan pagi. Panaskan enjin kereta. Drive sorang p sekolah. Jalan jam. Lepak dalam bilik guru. Huh setakat ni seyes cakap, aku still bosan dengan rutin harian gini. Baru 2 hari dooii... Ikhlas kah aku mahu menjadi seorang guru?
Tepuk dada, tanya hati. uhuk3. Chaiyok la nisya.

Esok nak lunch kat kantin dengan sape ea? : nisya

3 thinks ....:

aerzee fathenee said...

wow, shoknya
hehe
nisya jadi cekgu apa?
kalau kami,
mmg neves takda dah,
ajak mak kami teman skali
hehehee

hanisahmunirah said...

cikgu!! syok dak jadi cikgu? hehe. cayalah nisya..ajaq apa kat sana?

nisya salihin said...

aerzee : kami xajaq pa lagi. baru nak biasakan diri. hehehe memang ketaq. xdak kwn wuuuu

neysah darling : huhu boleh la yang. baru nak biasa. kami xajaq pape lagi heee....