It Is A Long Journey. So This Is the Part 1 of My Journey.

Assalamualaikum

Hehehehehehe.
Tajuk entry macam nak cecita pasal pengembaraan upin dan ipin la kan.
Journey la sangat kan? Tapi aku kira banyak aktiviti dalam 3 hari tu macam satu journey la.
Mesti buat part by part kalo tak cramp jari nak scroll blog guek. Ekeke.

Bebenonye, cita aku ni lama dah nyah. Tapi nak cecite jugek. Sharing is caring what.. Ni semua bermula dengan kenduri sepupu aku yang handsome (habaq mai) . Bini dia lawa gilok. Jeles. Wahhh..melampau betoi Khairun ni.  Selepas kenduri tersebut, si buncit A'izz (adek i) sibuk nak p Petrosains KLCC. Apo lagi. Tompang syiok la. Ngehngeh. Jadi part 1, aku cecita pasal kenduri je la ye nyah.

The beauty. Hi kinot! =)

And the beast. Hi buncit.

Abah yang 1st tyme jadik designer untuk pelamin. HAHA. sungguh luar biasa.

Kami. Muncit dan sepet dilantik jadi candy girl and boy. Keja dia, budak2 mai kenduri, p bagi cekelat kat depa, tu ja. Tapi aku melantik diri sendiri jadi bos dan

muncit p wat keja. HARHARHAR.

Miss boss but not to bossy. Siap ada sejag air oren kat tepi. HAHA

Kuli boy. HAHAHAHA. sorry dedek. but i love u bebenonye.

The handsome sepupu dengan bini cantek. Jeles. Ehhhhhh? Khairun! behave HAHA

Muncit and sepet punya muka bila kenduri tamat. Hodoh. The kenduri is super penat, dengan makcik-makcik sibuk suh refill air. Maaf makcik terkutuk makcik kat sini. EKEKE. Ampun.

But! But! Keesokkan harinya. Wak (pakcik n makcik dalam jawa) bawak p sarapan tempat best!
D'Bukit

Best gile! Ramai orang dan sangat happening! 
The otak-otak are SUPER AWESOME!!! Dia bako panas-panas. Makan lak tyme pagi yang dingin. Memang masyuk!

Roti canai pun famous kat sini. Roti dia sangat crunchy, yummmiee!

Tapi xdapat nak amik gambar kedai sebab sesak sangat. Kitaorang g weekand, so mmg sardin la dalam kedai. Tapi kalo g area bangi, g la singgah, confirm xnyesal. Saya ini hantu otak-otak, otak-otak paling sedap kat D'Bukit la wacakaplu!

Next part will be a story of my journey to Petrosains. Super best! Tq Paman dan Acik (adik abah dan bini dia dalam bahasa jawa) dan aku nak cecita pasal speed scandal aku kat petrosains wahahahaha. Best ni.

See you next entry : nisya

1 thinks ....: