Apa Nak Mebebel Malam Ni Ye?

Assalamualaikum

Selamat Malam.
Rasa nak buat satu entry malam ni.
Tapi nak bebel pasal apa hah?
Pasaaaall...
Kenapa aku suka pink?  
......................
Bosan la.

Pasaaallll
Benda remeh yang sebenarnya ada banyak pengaruh.
Agak abstrak. Tapi mari kita rungkai.

Benda remeh. Bagi aku benda remeh tu macam memberi pujian, senyum, ucap salam dll. Benda kecik je. Simple. Tapi benda remeh macam ni, dah jadi adat or amalan dalam masyarakat kita. Kalau xbuat xdak masalah cuma sedikit mempengaruhi respon orang lain la. And Hello, mesti la hang terkejut kan bila orang masuk bilik kita, xbagi salam, at least ketuk dulu pliss. Hormat. Tak buat xpe, tapi xmanis la, dan buat orang tu rasa hilang hormat kat hang. 

 gambar zaman bergetah

Bagi aku benda remeh la yang pengaruh perkara besaQ. Aku rasa sangat xmasuk la dengan orang yang tak boleh bagi respon bila kita bercakap. Hello! kalau suara aku slow, cakap la "haa!! Apa! cakap kuat sikit!"
Ok fine. Aku kuatkan sedaya yang bleh. Jangan buat bodoh je. Sebab aku akan simpulkan yang hang xberminat nak dengan cerita aku, sekaligus merundumkan self-esteem aku sebab aku rasa macam " Bosannya cita aku ni" or "Aku bukan penyampai cerita yang best, even hot story pun, orang leh tido dengar aku cita" . Hem lebih kurang macam tu la. Cerewet ke aku ni ha? Hello, hello lagi, gedik!  Bukan aku mintak respon yang melampau, cuma anggukan atau sedikit bunyi "ooohh" atau "aaaaa" dah tunjukkan hang mendengar apa yang aku cita. Sangat menghargai.

Benda remeh apa lagi ye? , emm macam bagi pujian, salah ke puji kawan, ka hang jeles tengok kawan hang dapat lebih. Puji la kalau ada benda yang boleh dipuji, jangan senyap then orang lain yang puji, itu ego namanya. Pujian tu dapat eratkan lagi hubungan tau. Pujian jugak macam satu sokongan untuk kawan kita. Ni asyik nak complain macam-macam pasal dia ja. Lagi down la kawan tu. Go on, puji je, ok fine, ada orang kata pujian buat orang riak. Terserah le pada individu, pandai control, xriak la. Derrr..

Agak panjang la jugak aku nak membebel lagi, yakin jugak aku kalau xramai or xdak yang akan membaca, sebab aku pun macam tu, hehe, xpa la, jadikan entry ni macam diari, esok tua leh baca, oh dahagakan respon dan pujian rupanya aku dulu. HAHA. Tak la, aku cakap contoh benda remeh yang banyak pengaruh je. Ok fullstop here. Nite!

Kurang 10 hari nak masuk sem baru : nisya

5 thinks ....:

ZeRa OsHiN said...

bnde remeh mmg bg pengaruh~
huhu~
rndu kamu...

dylla fadzil 小草莓 said...

i type yg jarang puji org. takleh nak buat buat puji kalau mmg tak menarik perhatian. tapi now mcm dah improve. bukan hipokrit tapi mcm org berbudi kita berbahasa, hehe, tapi still tak pandai sgt nak puji2 ni. unless kalau mmg benda tu impressive. ish apa i merapu pjg2 ni. haha

nisya salihin said...

ziera : yep, bg saya mmg banyak pengaruh. I MISS U TOO DEAR!

dylla : u jrang puji org sbb org tu x menarik hati, its ok. bkn sebab u ego. ego nak puji ni macam dia tau kawan dia mungkin ada cara nak makeup or watever yang menarik la, but xdak respon or pujian tapi dalam senyap2 dia ikut juga cara orang tu makeup. huhu. i pun xpaham apa i cakap. hehe. anyway thanks 4 da responses from both of u, really appreciate it =))

dylla fadzil 小草莓 said...

nisyaaaa, i penah alami mcm tu. i mean bukan i yg buat mcm tu la. org lain. dia mula mula selalu kutuk benda pink ni gedik la. terlalu girly2 ni gedik la. tapi dlm diam diam, dia pun start to buy pinky things and all. dah suka ngaku la kan. buat apa depan nak kutuk, belakang kita senyap senyap rupanya dia pun teringin gak. nyampah gila kan. hahaha. tiba2 emo.

nisya salihin said...

ciss, org begitu la sy maksudkan, ckp xserupa bikin hehe. last2 kalah juga..
kasi boo sama dia..
anyway how dare dia kutuk pink?
pink tu heaven kot.. haha