Cinta Pantai Merdeka.

Assalamualaikum

Pantai Merdeka membina titi,
Titi dibina untuk ke Tanjung Dawai
Bersantai dengan rakan sejati,
Ditemani juga adik haku yang sibuk.

Tu dia, berpeluh-peluh nak bina pantun, maaf le ayat last tu xmasuk dengan baris kedua, jenuh pikiaq perkataan apa lagi ada hujung 'wai'. Ok.Titik.

Al-kisah.........
Maka merancanglah si nisya bersama teman yang lain untuk ke Titi Ayun Yan (air terjun) yang di cadangkan oleh Cik Sue beberapa hari yang lepas. Cadangan ini mendapat sambutan hebat dari rakan yang lain, semuanya bersemangat untuk turun padang bersama-sama berpicnic, membakar ayam dan masak itu ini.

Malang tidak berbau.......

Semakin dekat dengan hari yang di rancang, semakin banyak halangan dan dugaan, seorang demi seorang rakan tidak dapat menyertai. Tidak mengapa. Kami bertiga, Nisah, Una, Zati dan aku masih teruskan rancangan walaupun xdak depa. Tetapi kami tukaq tempat p Pantai Merdeka. Uhuk2.

Malang berbau hujan.......

Kami bertolak pagi. Memang sungguh pagi la. Lepas Subuh, aku xtidur lagi, terus ke dapur,  mengayuh bihun dalam kuali berserta cekodok labu. Una dengan roti sardinnya. Namun dalam perjalanan ' tit..tit..tit'  bunyi titisan air dari langit atas cermin kereta. Oh air mata mau mengalir. Tetapi sampai saja kat Pantai Merdeka, bukan bunyi ' tit..tit..tit'  dah, tapi bunyi hujan lebat (hujan lebat bunyi mcm mana?) Lagi deras air mata kami berlari. 

Namun...........

Tidak mengapa, walaupun abang bot spoilkan mood kami, kami tetap enjoy sepanjang hari. Wahahaha.
Besst!!!

Tamat cerita yang xberapa sedih ni. Jom bergambar!

Mari nyanyi lagu Cinta Pantai Merdeka

Boat dan laut. Indah sungguh

 Ok. Habis intro.

Ni masa hujan. Lebat. Hati kecewa. Lalu makan di gerai depan pantai. Jadi la.

Dua adek haku yang gumbira nak mandi. Dah siap pakai baju mandi. Akhirnya xmandi. 

 Tukang masak sandwich sardin. Sodap mak.

 Say 'O' . Oreo.


Iklan berbayar. Bagaimana nak halau kucing dengan muka cun dan tangan lentik. HAHA.


Wokeh. Mai nak bot mai. Kita p Tanjung Dawai. 

Kesian adek aku. Angah kena marah dengan pakcik bot. Malas cita. Terasa aibkan dia pulak.
Garang woo! 

Layan ja~ Cool heh angah~

Tengok. Kawan i pun relax je.

Tanjung Dawai



Jeti Tanjung Dawai. Bot ke sana.

Naik bot balik Pantai Merdeka pulak

Main nyorok-nyorok kat jeti xsiap.



Jeti xsiap ini sungguh cool.

Gendut dan merah

Benda besa la kan kalau p pantai.







Balik!

Banyak gambar. Xlarat nak reka caption dah. Reka sendiri la ye.
Oh naik bot, pergi balik rm 4 ja seorang. Murah no..

Bye-bye

Seminggu lagi kat umah : nisya

2 thinks ....:

dylla fadzil 小草莓 said...

my mom setiap kali p pantai merdeka mesti takmau naik bot p tg dawai. takut la apa la. sedangkan naik feri p langkawi pun dia bleh masuk toilet muntah =.=""" KECEWA.

nisya salihin said...

ehehe...
i pon actually.
HAHA.
tapi bot tu laju jugak, so
boat xgoyang2, tu yg survive,
tapi kalo naik feri g langkawi,
i pon muntah dulu. HAHA. memang xtahan la.