okeh tarek nafass...hemmbuusssshhh..




al-kisah
yang konon-kononnya panjang tu..
kita mulakan dengan hari yang bertarikh

19 mac 2010

hari pada tarikh ini adalah jumaat. aku balik rumah. untuk amik kereta. untuk kemudahan aku pulang ke rumah semula pada hari ahad. kenapa? kenapa? sebab aku kena pegi alik sekolah. kena pegi amik alik rakaman mengajar kerana cikgu bernama nisya telah membisukan suaranya apabila rakaman dijalankan. waaaa...geram weih. xpe la. ok senang hati abah bagi kereta tanpa bnyk soal siasat. pulang lah membawa kereta seorang diri ke penang.aku selamat sampai di USM. tetapi apabila menjelang malam dan aku memandunya pulang ke hostel.

tiba-tiba.....

apasal keta cam kuda nih! kereta ka kuda!! menakotkan wacakaplu. temperature naik serta-merta, jarum tu turun naik turun naik..macam nak meletop pon ada. seyes menakotkan. after that, dia (si kancil hijau mati serta merta) mummy wat to do? seb bek fatin ade. tolak la si kancil tu ngan kudrat seorang wanita perkasa. nak rest kan si kancil ni ditepi. lepas tu datang la sib baik hati 3 orang jumlah nya. tetapi hanya 2 orang yg menolong sebab 2 org tu geng tongkat ali, sorang ni kacip fatimah.heh. ok penat betol tgk dorang check sana sini. and bg pelbagai maklumat yg sememangnya wat aku blur. aku hangguk jah. xpa. dorang xberjaya hidupkan si kancil yang nazak nie. tukar orang lain. call abg ngah lak. halo2 abg ngah, bleh tulun ka? ok2.
tetapi "xleh watpa la long, kena panggil pomen gak nih" abg ngah pun meninggalkan aku dengan 2 no pomen yg x ku kenali. call.............................tut..tut..no answer. ok. call abah. jenuh kena bebel. mama call plak. tambah lagi bebelan. gahgahgah..senyap jap. rase nak nagis. abah call alik sok abah datang penang. ok. lega. jom fatin alik bilik rest.

20 Mac 2010

celik-celik mata jer, teringat kat st john nite, keja protokol xsiap ag.waaaa... ok. rilex. jom buat keja. nak setup dewan lagi. so tunggang tebalik tunggang terbalik. decoration hampir siap. dan abah sudah hampir nk sampai penang. but protokol nye keja xsudah g. xbrief g kat pengiring VIP, kat anak2 buah aku. ok xpa. family 1st. p la ikot abh bawak si kancil ke bengkel. takot gk. tyme tu dah pukul 3petang, baju diner xiron lagi. xpe sabar. tapi lega abah suh p setel keja dulu.
kul 6 aku p amik alik. ok. abeskan keja protokol sampai kul 6.30. kena turun kul 7.3o.waaaa...cam lipas kudung la...mekap xpki, perfume lupa pakai apa lagi. lupa bawak hadia untuk tukar2..suma la gara-gara dapat panggilan SUNTHARI, "nisya VIP dah sampai, ko kat ne?" geeeeehhhh VIP dah smpi? awal gila. peeeeecuuuut la g dewan. tengok2...ishh Encik Lee Jiun Han jer, cam ketua kumpulan ktorg la,adehh..mmg nak kena siku minah nie, xpe la.
ngan xcantik nya aku meneruskan kerja menjemput VIP, dan macam besa kakak tiri menyakitkan hati aku seperti dia menyakitkan hati kakak n adik-adik aku. suma menda xpuas ati. ingat lu sapa la.suh dia p wat keja aku baru ternganga.xpa la. maafkan dia. majlis berjalan dengan lancar. ok tido. sok nak pecut p kedah.tamat.

21 Mac 2010

ok. berat tol mata. penat xhilang lagi dah kena bagun pepagi, drive p kedah. mmg malas. kereta kancil oh kancil. kau buat hal lagi. tapi atas jambatan ko xwat hal ea. bagos tol. sampai SP je jadik mengada. mmg mengada. sib bek x mati cam ri tu. ade stu kejadian mmg wat aku down gila. cannot state here. sangat peribadi. memalukan dan menjengkelkan. saya patot mendisplinkan diri sendiri supaya perkara macam ini xjadik lagi. ok nisya. azam baru.

dah dah. xbanyak pun. tapi banyak sebenarnya. malas la. nisya is malas n sepet. gila. bnyak jadik tapi aku bersyukur Tuhan masih bagi aku peluang sampai ke Penang n Kedah dengan selamat tanpa memporak-perandakan perodua kancil hijau tu. huhu. bersyukur jugak ada parents n family yang memahami walaupun dicuci dengan bebelan. bersyukur jugak ada sahabat-sahabat yang selalu sokong tulang belakang nie. tenkiu! i love u ALL!
nanti ah post gambar lambat lak dia upload.we

k.

habislah sudeeh al-kisah short story from : nisya =)

2 thinks ....:

life said...

kakak tiri ske wt hal//hahahahah...
nasib nisya la tu kete tiba2 wal hal...

nisya salihin said...

hahahha tu la..
naseb2..xmo dh bwk keta tu..