Part 1 : Kenapa Macam Nak Nangeh Bila 1 April Tiba?

hem...hem..u wonder why ye tetiba minah sepet ni nak emo masa 1 April. Kena buli kah tyme 1 April. April Fooliisshh kan? Mungkin lah. Mungkin ade sebab lain nape anee ni nak teriak?
Jom discoveryy channel suma..

em. bukan lah hari yang menyedihkan bila tiba tarikh ini. malah ia mengembirakan satu organ badan aku. kenapa kejap gembira, kejap nangeh nie. xpaham tol. ok gini. anda penah merasa terlalu gembira hingga merembeskan air mata x? penah? xpenah? haaa..gitu lah keadaan aku bila tiba tarikh ini. Its like suma benda macam magic, hari tu jadi macamm aahhh..magic lah.

dushh3x

adehhh..

ok sebab apa ya suka merapu banyak pada 1 April ini.
kerana..
sebab
oleh sebab..
oleh kerana

TODAY IS MY BIRTHDAY

bluurrkk...cam gempakzZ sangat doii..
hehe biaq la sibukkk..pegi..pegi..

ok serius zone. ketatkan muka anda sekarang.

em diulang lagi mengapa dan kenapa saya sangat suka tarikh ini. bukanlah semata-duamata kerana tarikh ini tarikh besday saya tetapi bila tiba tarikh ni, saya rasa sangat rapat dengan semua orang. semua orang tak dak pengecualian. rase macam semua orang catit dalam daily planner depa " 1 April - Besday Nisya" waaa...sangat mengharukan.. then bila tiba 12.00 am 1 April dapat lah aku banyak-banyak msg ucap 'Heppy Besday Nisya!" huhu sangat comel-momel. tidak ketinggalan dalam facebook jua. dan juga ade yang menulis kisah besday saya di blog mereka seperti kak long sayangku dan roomate cinta hatiku.heppy nya. nak senyum. senyum lagi. hoh dah sampai telinga senyumannya. begitulah bahagia-nya saya di 1 April.

tapi saya bersyukur jua hahahaha. 1 April = April Fool. dah bangkitkan pada awal entry tadi. so nampak xkawan-kawan apa yang saya cuba bilang disini. kemungkinan besar setiap kali 1 April menjelma, saya akan kena suprise birthday yang superb dasyat. tapi hahaha. taun ni gila bersyukur la. aku xkena apa-apa. tips nya?? senang saja. tidor awal ok. pastu buat muka tido yang memang penat habis sampai orang lain takot nak gerakkan hahaha. memang menjadi la. pukul 10 aku tido semalam tau dak. punya takut kena balik tepung + telur busuk + nasik basi + susu masam euuuw..hahaha. lega.lega. pagi 1 April masih dalam keadaan baik. nak cita la apa yang aku kena dulu. yang sangat superb tu. mmg terbaik la. sayang gila kat kawan2 aku. XD



2006
masa ni kan aku masih bersekolah lagi, aku sangat-sangat la nak meleleh air idung n mata sebab masa ni kawan-kawan aku (una, fizah, neysah, tatie, iela, shila n md noq ...aik..) ala-ala memulaukan aku. tgk strategi depa nak kenakan aku. mmg terbaik la. xsilap aku 4 hari sebelum depa wat suprise besday kat aku depa dah start pulaukan aku. lama bukan. lama bukan aku menahan, memedam perasaan. memang pelakon terbaik ler..aku tanya kenapa, mengapa aku dibuat demikian. berdrama jap. tapi depa wat 'pandai jer' haha. xpa la. nangeh hari-hari tau dak kawan-kawan. apa salah guek. xpa-xpa dalam hati mungkin depa nak buat gempak je kat besday aku. sekali lagi masa besday aku, depa wat 'pandai' sekali lagi. memang tercabar la. sorang pon xwish besday aku. aduh. ini parah. aku senyap jer. sampai esok tu. fizah mesej. 'nak jumpa, ada hal nak dibincangkan' ewah. ayat seyes jer. xpa. kami berjumpa. si mad noq pon mai teman la konon2. takot fizah tumbuk muka aku. haha. apakah alasan itu. xpa jumpa la. fizah cakap aku mcm xpuas hati ng dia..bla.bla..bla..
pastu ternampak la mata aku kelibat orang di celahan kereta-kereta membawa kek ng lilin bernyala di atas. cittt. citt.. cittt.. memuji2 mereka dalam hati. hahaha.. pastu? pastu? nangih la..haha.. terharu kot. sanggup depa jadi pelakon selama 4 hari tu, sanggup depa tahan perasaan rindu nk bergurau senda dengan aku semata-duamata nk kenakan aku. uish2..memang paling tersayang akan mereka.

masa ni la. tgk muka ade calit-calit kek.

2007
masa ni pulak, aku duk matriks. kali ni kena benda lain pulak. bukan dipulaukan. bukan tidak diendahkan. tetapi tetap menjadi mangsa pada hari kejadian haha. kawan yang bertanggungjawab dalam acara tersebut adalah ziera, ziela, hani, nadia, ida. acara? acara apa? hem acara mandi bunga yang xpakai bunga.macam mana tu? sat na, satgi aku cita.yang terbaik jugak ni. hem hari kejadian, aku hanya dibilik. melayan buku, cewah skema. xpa. ziera pon datang bilik scara mengejut. jarang mai blik ni walaupun satu aras. em. dia bersikap sangat pelik kerana dia mintak nak pinjam buku tutor aku. aik? ish? wat? aku budak fizik ok. dia budak hayat. x ke pelik tu? ok2. aku dah dapat detect. belajar dari pengalaman lalu la weh haha. xpa aku pun mintak diri nak p toilet. mmg gabra masa tu. aku nak lari. aku tau depa rancang sumthin. citt. kuar-kuar bilik. hani, nadia, ziela n ida dah bersedia kat luar. mmg terbaik nye depa kepong aku. xdapat lari tau. haha. diheretnay aku masuk kat tempat basuh ken. debuuusshhhh!! waaaaa...air apa kau mandikan aku nie. busuk la. memang la.hoo.. mana aci aku kena sorang..debbuushhh!! debusshhh!! aku mandikan depa sekali. haaa..kena suma mandi bunga yang xpakai bunga. tau air apa depa mandikan aku. em. dengar. dengar ea. ehem. air magi+air nescafe+air sabun + air sampoo, hem ok la sikit sbb depa buh air shampoo wangi la sikit. hahhaha. pastu kami mandi sama-sama. mandi yg proper punya la. buang segala-mala benda yg melekit tu. hem..punya la lembik aku ni. kena simbah malam tu ja, kena demam 3 hari. fuhh..hadiah terhebat aku dapat. hahaha. melawak ja. but i really miss dat moment n i xnak lagi. tq hahaha

2009
masa ni, aku kat usm lak. masa peserta yg terlibat r fatin, nina n fatin rizana. acara yg mereka lakukan untuk sambut besday aku adalah sannngaaattt comel n sopan hahaha.macam buat "suupprissee!! heppy besday nisya!! " like that la. comel kan. pastu bagi kek. tiup.tiup. pastu dapat hadiah.makna-makan.pastu piknik kat bawah pokok. kat pokok ade tanglung. tapi tepi pokok ade anjing. kami lari balik. haha. sgt cute. tq dearies! muuaaahhhh!

2010
hem. buat masa ni aku masih normal. xdiberi apa kejutan yg leh wat aku heart attack lagi. not yet ok. not yet. semalam punya malam aku dh survive. malam ni aku xtau. aku balik umah. hope selamat haha. tapi i can feel sumthin. emm..makin nk malam makin pelik perangai kawan-kawan 6 chicks aku ni. i wonderrr la....gaaahhh..gabra datang lagi. wat to do. nak tidur. nyorok dalam bilik air. nervous. nervous. nervous. hahaha.


apa-apa pun.
aku sangat sayang kawan-kawan aku.
sangat sayang.
sangat sayang.
tapi malu nak habaq kat depa.
tq deariess!!
shy*shy* =")

nak heppy besday hari2 la gini : nisya

p/s : kalau saya tertinggal apa-apa fakta yang penting. remind me ok. sy pelupa orgnye. u knew dat. hehehhe =)

9 thinks ....:

aisyah said...

suoerb pnjng pnyer entry..
biasalah special edition sthun skali pnyer ye...

nisya salihin said...

hahahha betoi2. sebulan sekali je rajin nak tulih superb mcm nie.
huh lenguh2..

CikguFatin said...

perasan abes kan long..mcm la org ingt sangat bday dy..xmalu2..uwekk!!

Anonymous said...

happy birthday nisya!!!
suksess salu yer...:)

nisya salihin said...

hahaha. tau dah..wekk..ampa pelakon terhebat.

- UNA - said...

haha....nice things to remember kan??
rindu zaman skola..uhuhu...
saya suka part drama itu! cayang kamu jugak nisya! :D

nisya salihin said...

hhehehe. ya2..una pon pelakon terbaik. tlg bawak kek mai hehehe

nisya salihin said...

citt una ade blog dah gembar-gemburkan ea...

nisya salihin said...

eh2 tertinggal anonymous.. tq for the wish..=)