Disebalik sebaris nama "Nisha"...

Good morning fella.
Dipagi yang dingin ni tetiba aku dapat idea nak tulis entry ni yang bertajuk seperti diatas. Apa pencetus dan pemangkin aku nak tulis disebalik nama 'Nisha' yang dipetik dr nama aku sendiri, "KHAIRUN NISHA"..... 

Kebelakangan ini aku perasaan yang aku makin ramai kenalan dari bangsa India yang nak add aku kat Skype dgn FB. Aku xtau kenapa tapi yang aku pasti aku memang xbanyak kawan India yang aku kenal.  Ada kawan India tu sampai dah xkenal aku langsung (gosssiipp ko nyahh) sebab masa aku add dia kat FB boleh lak dia msg aku (pakai FB jugak tapi hantar ke inbox) macam ni.......

"Hey there fren......
I am sorry for not approving ur fren request but just so u noe.........
I do not add people who i do not noe......
If i noe u bt cnt recognise u thru ur primary foto, i am really sorie......
So just drop me a msg to refresh my memory about u.....
Till then.......
Take care.......
Tata..... =)"

Maka aku pun reply dengan yakinnya..            
" saya nisya lorh....hehhehehe i****** (nama   sekolah aku) student..  "  

Pastu dia xreply sampai sekarang, lama dah kot aku reply msg ni, xtau la kalo ada masalah xsampai ke msg aku nie. Abaikan. Nampak sangat dia xkenal aku. HAHA. Eh xpe2 kan banyak bangsa India nak add aku dlm FB. HAHA. tapi ntah sesapa la, memang aku xkenal. Aku tau la sapa kawan India aku sbb kuantiti mereka dalam kamus hidupku memang minor.MINOR. aiyoyoyoyo...

Back to the basic! Back to the title!

cannot see? click on da pittca
Ok ni list kaum India yang TER-jadi kawan aku dalam skype, means secara xsengaja aku TER-approve dia jadi kwn aku. Ada banyak lagi yang nak add aku tapi aku TER-baca (hehe dak aih, aku MEMANG baca) entry nada yang ini , so aku pun TER-buang depa dari hidup aku terus. Rimas. Dlm FB jugak begitu, bukti? malas la nak tnjuk. I xsuka show off tau ualllzz. HAHA.

So. Apa kena mengena ng nama hang nisha??

Oh ya. Tidak kah anda pernah mmendengar nama artis India ke Tamil ntah yang bernama NISHA jugak. Bukan. Bukan. Mereka pasti xkan add aku sebab aku ni mungkin berkemungkinan besaQ artis itu, nampak sangat perbezaan itu. Kami bukan kembar. Nama je serupa.HAHA. Oleh itu, apa yang aku nak fokuskan kat sini is NISHA sebenarnya, sebetulnya adalah kepunyaan bangsa India. Nakkkhaiiiihhh...awat hang yang sepet leh dapat nama India ni! Memang 1 Malaysia wohoho. Bangga PM. No la. Ekceli, mama ng abah xperasaan semua tu maksudnya xperasan apa di sebalik nama aku tu, asalnya diorang nak taruk nama Khairun Nisa atau Khairun Nisak tapi maybe sebab terlalu excited mendapat anak sulung yang comey last-last p tambah 'H' dkat dalam NISA so jadi lah NISHA. HEHE. Xpe lah dimaafkan, alahai lepas ni ramai lak yang ejek aku Nisha kadawalee, aci Nisha, hye Nisha tambiii...dan lain2..besa la bila dah buka aib di dada. Aikkk? HAHA.

Dah la xmau cita banyak2. Ni je la. Kang duk cita banyak, banyak lak ayat tamil aku keluaQ dengan NISHA, NISHA, NISHA, pastu bila orang tamil nak search Nisha Kapoor (ada ka?)kat Google. Blog ni lak jadi sasaran. Tak Mau...Fobia, Trauma, Rimas lagi-lagi ada tamil sorang ni tegur aku kat FB," hi salihin " huh memang aku panas, pa bongap sgt haa. Display name FB aku Nisya Salihin. Panggil Nisya xleh? GILA.

hi, nama saya nisya..awak??  : nisya

7 thinks ....:

keon said...

hai nisha khan HAHAHAHA. sorry la mengambil masa yg lama untuk komen blog hg, aku busy. aku kan artis tamil hahahaha

nisya salihin said...

hahaha
kadewaleee..
vanakam
aci keon, mau sain..auwww hahaa

ati3 said...

haha..but still u have a nice name..

nisya salihin said...

hahha. tenkiu atie =)

nisya salihin said...

nisya salihin (testing)

aisyah said...

sain pom ade kawan nama nisya tp die india la..hahahahahhaah

nisya salihin said...

geddiikk..
sapa nishalini hahaha.
kak long bg bom komen ka pa.
4 sekali gus hahaha