Bila Aku Dah Bosan, Aku buat...........

Ngeh Ngeh Ngeh
Haku amat suka apabila aku cuti.
Cuti dari segala kerja dan tekanan
Bergoyang kaki, kepala dan buntut
Sangat selesa.

NAMUN!

Bila dah sangat lapang.................
Sampai xto nak buat apa.............
Haku jadi bosan..........................
JADI!

Hini la yang aku buat semasa aku bosan. Mari ikut ya manusia-manusia yang tengah bosan.

1. Bangun2 pagi (xpagi sangat) aku akan bukak FB ng Blog ng Blogshop..Chat, menulis dan bershoppin mata.
*
2. Next! layan tb pulok sambil melayan tok ku, selalunya layan tb lama la, bleh smpai petang, sbb banyak chanel nak bukak hehe.
*
3. Then! Kalau ada customer order baju, aku akan g hantar la, tyme2 petang gitu.
*
4. Kemudian! aku akan pkir2 nak masak apa yang lain dr yg lain. Tontohnye spaghetti carbonara, chicken chop dan cream puff. Dalam tiga2 dishes tu, spaghetti jer yg jadik, yg len hancusssss..sehancuss hatiku.

ini cream puff yang bener ye akak-akak

ini cream puff yang xde rupa, yg betol2 sakitttttttttt hati aku buat! Grr...
kepek, kemek, kecik, sebeellll! sebellll! 2 kali tahu buat dia, jdik gini gak.

Atau pun

Aku akan belek resipi baru dengan mama seperti

Terung goreng Bukit Tinggi, setinggi harapan ku dengan mama

Ini semasa mengoreng terung, seterusnya xdapat ku capture sbb sangat khusyuk hokey.
Resipi baru ni, xjadik nanti kan sebeelll je. Dah siap masak pun xamik gambar sbb khusyuk makan Ngeeee.. =)

Atau!

tolong mama masak, seperti tumbuk sambal belacan, nak amik gak contoh ni sebabbb...
INI
haaa..terok ni kalau tgk dengan mata seniri, tumbuk sambal dengan mata terbeliakaka, pastu apa lagi, sambal yg pedas dengan cili padi terrruuuss lompat masuk mata. Tepat2 lak tu, memang macam Arrgghhhhh.... separuh mati aku tahan pedih...Pastu mama pun jerit. 'Makan garam!!, makan garam!!!" ngapp terus dia suap mulut aku, lega sikit, tips baru ye kawan2... =)

5. Buat cantek dengan mekap dan try nak pakai tudung style sendiri. Pastu rakamkan kenangan gedik dengan camera sendiri mahupun webcam.Memang besh jadik perasan besh !.HAHA 
 
errr...artistik x? HAHA

oppss jgn jgn muntah lagi

ok senyum balik

OK. boleh muntah sekarang. HAHA.

6. Benda besa bro kalau bosan kita kuar shoppin2, p makan, rendek ng kawan dan keluarga, ng boypren OUT! dia bz dOii..
keluar seorang xseronok

2 orang pon, xberapa nak ronok

2 orang dengan ini orang SERONOK!!

macam ni baru BANNYAK RONOK BAHAHA!
 
Dah!
Habis tips senarai aku buat untuk hapuskan virus bosan. Penat la baca nisya bebel. Xseronok.
Fine. Babaiieeiiiiii..

Hehehe ilang bosan ku di malam hariey : nisya

4 thinks ....:

aisyah said...

yang..i suka tengok u pakai shawl n inner tu...
suit wif u..
i nk pkai gk tp cnfindent still low..huhuhuhu...

omg u ni xpndai tmbuk smbl ke..wawaw....

nisya salihin said...

hahaha. u..memula pon i xyakin lew,
tapi mak ng adek kata ok, i pon ok le,
terasa mcm alien gak tp senang pki...

hahaha..agak la..fail penumbuk!

Wawan3y. said...

eh xtaw pLak yg tips pasai kalo mata masuk cabai kena makan garam.
xpa len kali i cuba.hEHE tp knpa cmtuh ek? ada idea x?

nisya salihin said...

hhaha. ntah la waney, bru tau jugak. mak kata sbb nak seimbangkan blik rasa pedih haha xtau la betoi ke x.