Jadi Makcik Koperasi Sekolah Best la Kawan-Kawan.

Hi Kawan-kawan!
Kemarin saya dapat tawaran kerja mengejut dari cikgu sekolah.
Untuk jadi pembantu koperasi.
Terus setuju tanpa banyak soalan.

Dan 
Hari ini.
Ternyata hari yang menyeronokkan!

Kedai Ko-Op SKSP

Pekerja anda hari ini.

Aku kerja untuk 2 sesi (pagi & petang). Macam-macam perangai la aku tengok bebudak ni,
Hem. Contoh. (aku xsuka sesi pagi, sbb mereka darjah 4,5,6 dan rase mcm senior habis dan buat samseng dan suka bersikap biadap dengan tokey aku. Hish!)

Budak ini
 Bak kata Hanis Zalikha - bdak pipi labuh. Tapi ini pipi kembang, xlabuh sangat.

 Budak ini perangai memang pelik (dia anak jiran aku dulu)
Sangat suka sistem barter.

PK (pipi kembang) : Akak nak beli pensel lima kupang.
Aku : Nah 
(PK bagi duit , pastu tertenggek lagi kat kedai, tengok2 nak beli apa)
PK : Akak, xmau la pensel ni. Nak duit balik!
Aku : (Apa? ada jugek sistem gini, Ish. Ish.aku rilek lagi) Nah duit balik.
PK : (masih tercongok kat dalam kedai, tengok sana sini)
PK : Akak nak buku Upin Ipin tu. Brapa?
Aku : RM 1.50
PK : Nah duit.
Aku : Bagus. dah jangan main tukar-tukar lagi. P masuk kelas!
(PK mengeleng, duk tengok2 barang lagi)

*Pastu sorang budak lain mai nak beli plaster dua keping = dua kupang, PK tengok budak tu beli plaster. 
PK : AKAK!! XMAU LA BUKU NI, NAK PLASTER 2!
Aku : Haihhh main-main no hang, yang ni last! jangan duk tukaQ-tukaQ dah. Penat aku!
PK angguk, pastu blah.

Buang masa aku tol!


Nah. Gambar sisi tepi pulak. Full House.


Budak-budak ini pulak

Suka buli tokey aku (Abang Mat).
Abang jenis yang soft dan senyap sikit.
Budak2 ni suka la buli dia.
Geram tol aku tengok. aku jerkah sorang budak ni sbb dia koyakkan pembalut hadiah. Tetiba ja. Gila.


 Satu geng budak darjah 6 masuk ke kedai buku.
Bawak duit RM 50, nak beli benda kecik ja, pensel ke pemadam ntah.
SATU GENG DENGAN DUIT RM50. oke.
Lepas dah beli, dapat duit kecik, dorang bahagi-bahagi duit lebih tu sorang satu.
Wondering jugak kan?


Banyak lagi la. Pening tol. Tambah pening dengan budak sesi pagi. Memang biadap. Baik pompuan atau laki.
Suka buli boss aku. Hish! Tapi sesi petang, hehe aku suka. Comey dan cakap bebaik. Itu ok.
Tapi kalau stress pun, aku jadik calm alik kalau aku p tengok budak ni.
Love u Yanie. Tomey.

Dah. Nak tido. Kerja esok. Aku suka! =)



Ini entry semalam : nisya


2 thinks ....:

farunauna said...

sksp...hehe
hr tu ada g wat SBE kat stu...
t'igt zmn skolah dulu...
best dpt jmpe ckgu2 lama

nisya salihin said...

hahaha betol2 tapi skrg dh kurang ckg lama, bnyk dah pindah n pencen.